dijous, de juny 02, 2011

UN ALTRE ATAC DE CONSELLERIA D'EDUCACIÓ.

La Conselleria d'educació no para d'atacar la nostra llengua tot i passant per damunt dels Estatuts i les lleis.
El sistema educatiu que tant hem tardat en fer funcionar i que encara no funciona com cal vol tornar a canviar.Per què?
La llei d'us i ensenyament en valencià ha tingut tres etapes:
-En 1983 s'inicia amb l'aprovació de la LUEV per concens de tots els partits de les Corts, l'assignatura del valencià.
-En 1990 amb l'aplicació de la LOGSE la igualtat de coneiximents en les dues llengües i en 1992 s'introdueix els tres programes biligües PEL, PIV, PIP.
-Des del curs 1995-1996 fins ara l'evolució del valencià ha sigut molt lent, del 17% de l'alumnat al 33% en el curs 2010. (15 anys per a pujar 16 punts).

Ara sense concens i perquè a uns els dona la gana, volen substituir l'ensenyança progresiva en un model únic paregut al de la comunitat gallega.( més o menys 33% en castellà, 33% en valencià i un 33% en anglés).
Però com poden dir eixes barbaritats si la manca de professorat capacitat en anglés ha fet que no s'haja implantat l'idioma en el primer cicle de primaria en alguns centres i menys en infantil.
La conselleria ha elaborat un esborrany igualet que el del PP de Galícia del 2010. Els pares podran triar l'idioma predominant en infantil; regula les matèries lectives en què s'impartiran el castellà i el valencià de forma equitativa en primaria amb una reducció progressiva de ambdues llengües fins que l'anglés arribe al 33% en l'etapa de l'ESO.
Com, senyors? Com? Si no hi ha recursos acadèmics ara, com hi hauran per a més professorat capacitat en anglés? Ho pagaran de la recaptació del lloguer de l'auditori Reina Sofia?
Açò és indignant, ahí ho tingueu senyors i senyores

.
Aquest escrit és a títol personal: Mónica Company Tormo.


P.D.:L'idea del trilingüisme és molt bona, sempre que es tinguen recursos, però, en València no hi ha recursos per a l'ensenyament, tenin infraestructures insuficients i si parlem de personal docent amb capacitat d'anglés per a donar diferents matèries tampoc en tenim. També hi ha centres on no s'han suplit les baixes i on no hi ha personal pedagògic especialitza. Tot mentides i obscuritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada